Tessabasjoeri.jouwweb.nl
Home » Infromatie over de Acacia

Informatie over de Acacia

De Acacia (Robinia pseudoacacia)

Onze boom heet de Acacia, en is familie van de vlinderbloemen(Leguminosae). De bladeren van deze boom bestaan uit meerdere blaadjes, dit heet een samengested blad, dat zie je hier:

  
Je hebt allemaal verschillende Acacia's, je hebt een Acacia met gele bloemen,om met zachte blaadjes. Onder de schors van deze boom zit een laag hout, waardoor het goed tegen insecten is bestemd, ook zit er heel veel mos op deze schors. Dat zie je hier:
   
De meeste Acacia bomen komen voor in AustraliĆ«, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en in Afrika. Maar oorspronkelijk komt deze boom uit Noord-Amerika. Deze boom groeit graag op steile hellingen en op losse grond.  

De Acacia in Nederland:

In nederland leven ook een aantal Acacia's. Als je in juni vlakbij een acacia bos bent, kan je die al van een grote afstand ruiken, deze boom verspreid een zoete honiggeur. Hier komen de bijen dan ook vaak op af. De acaciahoning heeft zijn eigen zoeten smaak. De normale Acacia boom, kan wel 25 meter hoog worden.


Deze boom is geschikt voor een grote tuin of een groot park. Alle Acacia bomen moeten gepland worden in een arme grond, waar dus weining voedingsstoffen in zitten. Door te veel voedingsstoffen wordt de boomstam erg zacht en kan hij door een windvlaag al omgeblazen worden. Maar als hij in een grond zit waar er weining voedingstoffen zit, is hij erg moeilijk om om te zagen.
Een van de oudste Acacia's van heel Europa staat in Nederland.
Deze boom is in 1676 geplant met zes andere Acacia's. Vijf van deze Acacia's zijn in de oorlog omgeschoten. Deze boom is zo groot, dat hij nu met staalkabels bij elkaar wordt gehouden.
De boom staat in Doorwerth, op een binnenplaats van het kasteel.
Dit is de boom van Doorwerth: